Om och Kontakt

Om mig: din medresenär

Hej och välkommen! Wei här, hjärtläkare och din Qigongledare. 


Jag är uppväxt i Beijing och utbildad på Karolinska Institutet Stockholm. Mitt intresse om hjärnan ledde till forskning och disputation inom neurovetenskap. Mitt andra intresse om hjärtat ledde till specialist inom hjärtmedicin, kardiologi.


Efter många år inom hjärtsjukvården ser jag dagligen hur stress, oro och psykisk ohälsa skadar vår hälsa. Vi har ett hjärta som pumpar men också ett hjärta som känner. Vägen till hjärtat går genom hjärnan, alltså för att vara hjärtstark behöver man vara hjärnstark. Jag vill inte bara skriva ut piller. På mitt recept står mindfulness och medkänsla högst upp.


För mer ön 30 år sedan åkte jag Transsibiliska Järnvägen västut för att se världen. Efter många år vandring här har jag sökt östut igen, till mina rötter, till 3000 års beständighet, Qigong.


Mindful Qigong är inte bara meditation utan också kärlek till naturen som sedan många tusen år har inspirerat oss. Det är alltså essensen av Qigong - 'människor och naturen i ett'. Jag vill dela mig olika tid och plats i världen och i vårt inre. Hoppas det kan inspirera dig och du vill dela med dig. Låt oss vandra varandra hem i livets resa.